הקשר בין הרזיה ורמות ההורמונים בגוף

הקשר בין רמות ההורמונים לקצב ההרזיה

נמאס לכם מהתסכול שבעליה וירידה במשקל? מתופעת האקורדיון? החדשות הטובות הן שזו לאו דווקא אשמתכם אלא יש לכך קשר לאופן בו ההורמונים פועלים בגוף.

מומלצים עבורך

אם את אשה וההורמונים בגופך אינם מאוזנים תחווי קושי הרבה יותר גדול לרזות אפילו אם את שומרת על תזונה נכונה ומקפידה על פעילות גופנית

האם ידעת שלהורמונים תפקיד משמעותי בסיכוי שלך לרזות?

אם המאזן ההורמונלי שלך אינו תקין יש לך סיכוי לא רע לעלות במשקל ולא לרדת. רבים נוטים להתעלם מהפרופיל ההורמונלי שלהם כשהם בוחרים את סוג התזונה שלהם. הורמונים כמו לפטין, גרלין ואחרים משפיעים על תחושת הרעב ועל בולמוסי אכילה. לעיתים אנחנו מאשימים את כוח הרצון שלנו בחריגות מתוכנית הדיאטה ושוכחים את תפקידם המשמעותי של ההורמונים במשחק.

עכשיו, כשאנחנו יודעים מה הבעיה אפשר גם להתמודד איתה ולגייס אותה למאמצי השמירה על המשקל. רמת הורמונים שיצאה מאיזון תתבטא בבריאות ירודה ומשקל לא תקין. שמירה על איזון הורמונלי לעומת זאת תיטיב עם המצב הבריאותי ועם משקל הגוף.

שליטה בהורמון הרעב היא מפתח לשמירה על משקל גוף תקין

לאחר האכילה מפריש הגוף סוגי הורמונים שונים ובהם הורמון שנקרא גרלין. הגרלין, שלעיתים נקרא בשם הורמון הרעב, מיוצר בקיבה והוא מעודד אכילה. הורמון אחר במשחק הוא הורמון הלפטין שפעולתו הפוכה לגרלין. הלפטין הוא ההורמון שמייצר אצלנו את תחושת השובע. הגרלין, לא רק שהוא מעודד אכילה אלא הוא גם מעודד הפרשת אינסולין ויצירת תאי שומן, לא משהו שהיינו רוצים שיקרה לעיתים תכופות בזמן שאנו רוצים לרדת במשקל.

כשרמות הגרלין בדם נמוכות, לא נרגיש רעב, נמעיט באכילה ונמנע בקלות מאכילה כפייתית. נבחר בחירות נבונות יותר של המזון ונהיה בשליטה רבה יותר על הנכנס לפינו.

למה דיאטות "קסאח" ודילוג על ארוחות בסופו של דבר לא עוזרות?

אחת הטעויות הנפוצות בזמן שמנסים לרדת במשקל היא להפחית כמויות ולדלג על ארוחות. אם צורכים כמות קטנה מדי של מזון, רמות הגרלין בדם עולות, רמות הלפטין יורדות ותחושת הרעב מתגברת. זו הסיבה שאנשים שעושים דיאטות קסאח נשברים ומעלים בחזרה את הקילוגרמים שהשילו. גם דילוג על ארוחה מעכב את הפרשת הלפטין ומעודד הפרשת גרלין מה שיביא לצורך באכילה בלתי נשלטת.

מחקרים מראים שכשרמות הגרלין עולות אנחנו עושים בחירות פחות מוצלחות של מזון והנטיה לבחירה במתוקים ומטוגנים גדולה יותר.

אלו מזונות מאזנים את רמות ההורמונים?

שליטה ברמות הגרלין היא למעשה תוצאה של מה, מתי וכמה אנחנו אוכלים.

בחירה נבונה של השומנים, החלבונים והפחמימות בארוחה תפחית את רמות הורמון ה"רעב" ותזרז שחרור של שכבות שומן עקשות.

אל תפחדו לאכול מזון המכיל שומן אבל כשאתם אוכלים מזונות המכילים אחוז גבוה של שומן בחרו מזונות המכילים שומנים בריאים כגון אגוזים, שקדים, גרעינים, שמן זית ושמן קוקוס.

לשמן הקוקוס תפקיד חשוב במלחמה בעודף שומן. הוא עשיר בחומצות שומן ושמר על רמות גרלין יציבות בדם ובכך מפחית תשוקה לפחמימות ומונע תחושת רעב.

בדומה לשמן הקוקוס גם גרעינים, שקדים ואגוזים שאינם קלויים ושאינם מומלחים הם מזון נהדר למלחמה בעודף שומן.

לא רק שומנים בריאים חיוניים אלא גם חלבונים. כאשר צורכים חלבונים שמקורם מהחי כמו עוף ודגים כדאי לעשות זאת באופן נבון ולצרוך למשל את העוף ללא העור ולהעדיף דגי ים ממים עמוקים מאחר והם דלים יותר בשומן יחסית לדגי הבריכה.

לסיכום

עשו בחירות נבונות, הקפידו על כמויות מאוזנות וסייעו לגוף שלכם לשמור על איזון הורמונלי ומשקל תקין/

בתיאבון ובהצלחה

גלול כלפי מעלה