יין

אביב הגיע – פסח בא

חג הפסח, חג האביב בפתח. בליל הסדר אנו נוהגים לשתות ארבע כוסות יין.
לכבוד חג הפסח אספתי למענכם כמה פרטים מעניינים על יין אדום

מומלצים עבורך

היין האדום

  • יין הוא תוצר תסיסה של ענבים או צימוקים והוא מכיל שלושה רכיבים דומיננטיים בעלי השפעה מגוונת:   אלכוהול , סוכר ופיטוכימיקלים.
  • הפיטוכימיקלים הם חומרים הנמצאים בצמח ותפקידם להגן על הצמח מפני נזקי הסביבה. כאשר אנו צורכים צמחים המכילים פיטוכימיקלים אנו נהנים מהשפעותיהם המיטיבות על גופינו.
  • הפיטוכימיקלים שנמצאים ביין נקראים פוליפנולים ופלבנואידים ומקורם בעיקר בקליפת הענב. אלו הם חומרים אנטי אוקסידנטים חזקים בעלי פעילות הגנתית חזקה עם זיקה גבוהה לכלי דם ולב.
  • יין אדום מפיקים מקליפת הענב ולכן ריכוז הפלבנואידים ביין אדום גבוה יותר בהשוואה ליין לבן המופק מתוכן הענב.
  • יין אדום מכיל ריכוזים נמוכים של אלכוהול. האלכוהול מרחיב כלי דם ומשפר בכך את זרימת הדם.
  • הטענה היא כי כמות אלכוהול מבוקרת בתוספת מגע ממושך של המיץ עם הקליפות של הענבים האדומים מוציא את הפלבונואידים מקליפות הענבים.
  • הפלבנואידים מעכבים את חמצון הכולסטרול במידה משמעותית ביותר. עיכוב חמצון כולסטרול חשוב, כי כולסטרול מחומצן שוקע על דפנות כלי הדם וסותם אותם.
  • הפרדוקס הצרפתי – הצרפתים נוהגים לאכול מזון עתיר שומנים, לעשן, וכמעט לא להתעמל, ובכל זאת הם סובלים פחות ממחלות לב וכלי דם. חוקרים רבים בחנו את ה"פרדוקס צרפתי", וממצאיהם מגלים כי היין האדום הוא ככל הנראה התשובה לשאלה המסתורית.
  • קיימים מחקרים המראים ששתיית יין אדום מעלה את רמת הכולסטרול הטוב בדם (HDL).
  • קיימים מחקרים המראים ששתיית יין אדום מונעת סרטן ואלצהיימר ומחזקת את מערכת החיסון.

אז כמה יין לשתות?

ההמלצה היא כוסית יין אדום ביום (אך לא יותר מכך בשל האלכוהול)

מה חשוב לזכור?

כל מי שדואג לגזרתו מוטב שיזכור כי כל כוסית יין אדום מתוק מכילה 160 קלוריות וכוסית יין יבש מכילה 80 קלוריות. שתייה לא מבוקרת של יין מכל סוג עלולה להביא להתמכרות ו/או לפגיעה בכבד

לחיים, לבריאות וחג פסח שמח!

גלול כלפי מעלה